Stap 2 - Schuldenvrije wijk


Stap 2 - Schuldenvrije wijk
Deurwaardersvrije wijk De Hoogte is stap 1 in het kader van de wijkvernieuwing vanuit het burgerperspectief. Daarna gaan we op weg naar een schuldenvrije wijk, maar dat heeft veel meer voeten in de aarde. Daarvoor hebben we goede intentie, wil, kennis, ervaring, doorzettingsvermogen, hoofd en hart nodig.
Maar vooral een andere manier van benaderen, die hebben we verwoord in onze uitgangspunten die elke van de 100 apen onderschrijft. Gezamenlijk werken aan hetzelfde doel ondanks de verschillende perspectieven en belangen.

Het plaatje hiernaast geeft dat mooi aan!

Er valt en is al zoveel gezegd over SCHULD en ARMOEDE, en vaak draait het in hetzelfde rondje. Beeldvorming door taal is een belangrijke factor om misstanden in stand te houden. Wij willen deze woorden graag vervangen door PROBLEEM en BESTAANSZEKERHEID.

Want het verrassende is in deze Coronacrisis is dat indien de oorzaak van buiten komt door een virus, spreken we van een probleem/crisis en worden alle hulpregisters opengetrokken. We zien de aantasting van onze economie en daarmee onze bestaanszekerheid in alle gradaties.

Wij stellen dat het nu het MOMENTUM is om deze zelfde solidariteit ook voort te zetten in de BESTAANSZEKERHEID voor de (financiel)zwaksten in onze samenleving!
Hieronder plaatsen wij links en informatie ter inspiratie hoe je komt tot een andere benadering van een probleem vanuit gedeelde perspectieven.
Heb je ook creatieve ideeen voorbij zien komen of mooie bronnen die behulpzaam kunnen zijn? Mail ze ons of wordt ook 1 van de 100 apen!