Hieronder publiceren we hier een aantal korte interviews om een beeld te geven van ons werk. De interviews zijn anoniem en de geïnterviewden hebben toestemming gegeven om hun verhaal hier te laten horen.

Interview dhr. M. 

Kun je iets over jezelf vertellen? 

“Ik ben M., 47 jaar nu en ik woon ongeveer tien jaar in De Hoogte. Eerst woonde ik in het deel met veel “autochtone” bewoners, maar daar kreeg ik weinig aansluiting. Door woningruil kon ik naar een ander deel van De Hoogte. Daar heb ik meer contact. Ook door het lopen met de hond maak je regelmatig een praatje met buurtbewoners natuurlijk. Ik heb allerlei banen gehad, o.a. in de horeca en callcenters. Maar ik ben afgekeurd en heb een uitkering van het UWV.”

Klik hier voor het hele interview.

Interview mw. M. 

Kun je iets over jezelf vertellen? 

“Ja, hoor. Ik woon in De Hoogte en ik heb drie kinderen. Ik zit al een poosje thuis door verschillende medische redenen. Onlangs ben ik ook geopereerd. Ik ben mijn werk kwijtgeraakt door die medische redenen. Het duurde lang voor ik geopereerd kon worden en ik ben nu aan het revalideren en ik loop meestal met krukken. In de tussentijd heb ik ook nog mijn derde kind gekregen. Al met al leidde dat er ook allemaal toe dat ik in financiële problemen kwam.”

Klik hier voor het hele interview.

Interview dhr. B. 

Kunt u vertellen hoe u in contact gekomen bent met Samen Schuldenvrij? 

“Ik deed een aanvraag bij Stichting Leergeld voor mijn dochter, voor paardrijden en voor een fiets. Daar was een vrijwilliger die ook buddy was bij Samen Schuldenvrij. Toen ik hoorde dat ze mij konden helpen bij mijn schulden heb ik me aangemeld als deelnemer. De vrijwilliger van Leergeld is ook mijn buddy bij Samen Schuldenvrij.”

Klik hier voor het hele interview