Op 14 februari '22 organiseerden we een Valentijnsactie om Samen Schuldenvrij onder de aandacht te brengen. Bij het Floreshuis en BSV De Hoogte deelden we chocoladehartjes en spekjes uit samen met een kaartje met een Valentijnsgroet.


Ook de studenten van ‘Wijs’ zijn al druk bezig in De Hoogte! Ze gaan De Hoogte Samen Schuldenvrij helpen met een activiteit.
‘Wijs’ zijn studenten vanuit Alfacollege, Noorderpoort, Hanzehogeschool en RUG die samen met bewoners projecten uitvoeren in de stad. Zo leren de studenten direct uit de praktijk. Je komt ze vast nog tegen in de Hoogte! 
Elke woensdag ochtend overleggen alle groepjes in BSV De Hoogte. 

Op vrijdag 12 november boden we wijkbewoners gratis mosterdsoep aan bij BSV De Hoogte. De soep was gemaakt door het Floreshuis.

Op zaterdag 6 november werd op de Grote Markt werd de aftrap gegeven van het ANWB Kinderfietsenplan.

Met dit plan kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar uit gezinnen met een laag inkomen een fiets krijgen. Het ANWB Kinderfietsenplan is een initiatief van de ANWB in samenwerking met het Noorderpoortcollege en zorg verlener Zorg voor ambacht en Factor 5 in Groningen. Stichting Leergeld Groningen en omstreken verwerkt de aanvragen en geeft namens de gemeente Groningen de fietsen uit. Ouders die voor hun kind een fiets willen aanvragen, kunnen dat doen bij de Stichting Leergeld Groningen en omstreken, telefoonnummer: 088-2308820 (bereikbaar van ma t/m vr van 9.30-12.00 uur) of via de website van Leergeld Groningen. Mensen die een goede kinderfiets over hebben, kunnen deze doneren aan de ANWB, want er is altijd behoefte aan kinderfietsen.


Tijdens Let's Gro, op vrijdag 5 november, lanceerde de gemeente Groningen een nieuw plan om armoede te bestrijden. Wethouder Isabelle Diks vergeleek de situatie in het ruimtelijk domein (bouwen en wonen) met het sociaal domein en pleitte voor langdurige investeringen. Je kunt meer lezen op deze pagina van de website van OOG-TV. Hieronder een paar foto's en een filmpje van de afsluiting door stadsdichter Myron Hamming.